Thursday, July 9, 2015

Cuti Semester yang panjang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tunggu result.....cuti yang panjang....habis dah 1 sem

subjek tough...

assignment berlambak...huh!

gini rupanya student!


tidur tak cukup...penat drive..pergi balik 2 jam


harung jem


ngantuk yang amat...

alhamdulilah

Allah masih bagi peluang lagi... bergelar pelajar


alhamdulilah...

alhamdulilah...


Best ke tak best jadi pelajar?


bagi aku...best sgt...byk masa ngan anak2


tak terkejar2 nak masak...


sebelum g kelas biasanya kul 2.30 ptg..aku siap dah masak nasi dan lauk....lunch dan dinner...



balik tinggal panaskan aje



now...cuti



surirumah ....



banyak no kerja nak buat...



la ni bulan Ramadhan..


rutin...


3.45 pagi dah bangun..masak sahur..


suap sarah...


siapkan diaorg gi skola...



tinggal aku ngan marissa...


selalunya dia dah siap awal...


tapi aku tidurkan lagi...


dekat kul 8 pagi...anta pergi sekolah pas tu taraaaaa...


kemas umah..basuh kain...lipat kain...kemas dapur...kemas bilik....amek anak skola.....gi belanja barang dapur...



seronok....


kadang2 terpikir nak berenti kerja je kan...



seronok sangat...hihi




pas tu balik dr shopping....tido ngan marissa...solat....rehat2..kul 4 ptg masak untuk berbuka...



apa nikmat yang hendak dinafikan....



dulu time kerja aku terkejar2 nak masak....hubby x suka makanan bazar...selalunya ngan baju kerja ngadap berbuka..



now...sgt berbeza....



alhamdulilah..



dulu2 ada terpikir tak nak sambung belajar, now dah ubah persepsi.....


Sunday, January 25, 2015

Ade ke????

Pelik la puny tajuk...ade ke????


Ade kerrrr??
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Apa yang ader kerrrr?



tu la... ader kerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr?


apanya mak jemah oiiiiii?



Ade kerrrrrrrrrr?


Yang tengok blog aku ni ?????



Harharhar....


Kbai!

Entry sempena cuti semester

Assalamualaikum dan salam sejahtera,...

Best rupanya cuti semster ni...release sangat...maklumlah penat wei ulang alik gi kelas 4 kali seminggu. Keluar kul 3 sampai umah kalau tak 8 malam...9 malam...

So sekarang kita enjoy!


Apa aktiviti la ni....apa lagi...buat kek!

Nape ye badan makin naik?

Bukannya aku suka makan kek...exercise tadak!


La...so azam tahun bahru....kita Zumba...x yah gi jauh-jauh kat umah je...kalau nak kuar kena naik keta...pas tu kena pikir baju apa yang sesuai, maklumla aurat kena jaga,...tak pasal-pasal ada kawan post kt instra ke FB ke...hualoh...naya pulak... so dinasihatkan kawan-kawan jaga aurat kita kerana niat nak zumba tu betul tapi part lain x jaga...dik nun...ni kita sama ingat mengingatkan k...


Ok la..akk nak deco chesecake...kbai!


ni kalau nak berzumba kita for dummies ea

https://www.youtube.com/watch?v=qGx2ktXQ4pQ


Sunday, January 18, 2015

Antara kek yang akak buat ye dik nun

Assalamualaikum dan salam sejahtera...ni antara kek yang akk buat dan sempat snap...if berminat boleh terus WA akk 0197701140. .kita boleh bincang harga..area Pasir Gudang free delivery...ni antaranya...banyaknya tak sempat snap ea...