Thursday, June 9, 2011

Terakhir bertugas di PJB bagi Haslina Ahmad Muzakir

Antara hidangan yg dibawa oleh kengkwn...mmm sedapppppp
Kak Ann ngan Yani...
Fady;apasal ko?
Wani;air panas mana?????
Kengkwn kusyuk mendengar ucapan Boss
agaknya apa yg bermain di fikiran memasing ni?
Haslina;org yg diraikan
Ketua Jabatan dan Ketua Program
Imah dan Shina;sengih je...tak sbr nk mkn la tu

Salam...pagi jumaat yg indah...alhamdulilah...hari ni ada sedikit jamuan pot luck tuk Puan Haslina sempena penghijrahan beliau ke Poli Metro Kuantan...smoga dapat meneruskan kerjaya dengan lebih cemerlang di sana...insyaAllah...

Kami yg di sini mendoakan smoga lin bahagia bersama suami tersyg...yang tinggal teruskn perjuangan...


Perkongsian...

Salam...hari ni nk cerita sesuatu yg bukan baru, tp dek kerana kesibukan kerja kdg2 kita terlupa apa yg sepatutnya kita perlu buat...tanggungjwb bersama...apatah lagi kita mungkin telah bersama di bwh satu bumbung lebih 10 tahun atau at least 5 tahun...ni sebenarnya lebih kepada nasihat kpd diriku sendiri...maaf kpd kwn2 jika ada yg tersentuh...sekadar berpesan2...

Kadang2 kita sakit dan perlu cuti...kdg2 anak sakit juga kita perlu cuti...tapi keje tetap keje...kerana cuti juga kita slalu terlepas maklumat2 yang penting...sebagai kwn yang lama dh kenal...yg pernah mkn semeja...kdg duk sebilik(hotel time kusus) minum bersama...marilah kita mulakan, mulai saat ini jika ada apa2 sahaja maklumat...ringan2kanlah mulut kita ni tuk berbicara...jgn risau tuk dibilang kepoh...cnn atau sebagainya...apa yg penting keikhlasan...

Jgn sampai kwn kita tanya, eh tak tau pun?sampai kwn meninggal, pindah dll kita pun tak tau...astagfirullah...kita dah maju...segalanya di hujung jari anda...muka buku pun ada...maklumat2 lain berkaitan kerja juga kita perlu war2kan...kesian kwn yg bercuti...mereka juga perlu tau kerana mereka juga ada hak tuk tau...semakin lama semakin janggal kurasa di sini...tiada sikap hormat menghormati antara satu sama lain...tegur sapa yg muda kpd yg tua pun dah tak ada...mula2 keje di sini kami hanya lebih kurang 15 org...tahun 2000...semua seperti kuarga...gurau senda di mana2...sedih bila ingat balik...ikhlas kukatakan aku amat merindui...teman2 lama...En Azam, Kak Wan, En Hairuddin Harun, Kak Wan sara, Hadi Noordin, Humairah Hamzah, Norziana Harun, En Haini Harun (sekadar menyebut beberapa nama)...rindula sesgt...

Biasala...semua org ada cita2 dan harapan...ada kehidupan masing2...bertemu dan berpisah juga lumrah hidup...hari berganti...teman datang dan pergi...semoga teman yg ada terus dihargai menghargai...sayang disayangi...menyayangi...insyaAllah...

Tuesday, June 7, 2011

Hari2 bekerja selepas cuti yang panjang...












N3 pertama slps cuti bersalin...mmmm...boring gak...ramai member keje...yg ado pun kusus...bertmbhla boring...tak pe...lain kali aku pulak g cuti atau kusus..hahaha ada ati nak cuti..smlm pun cuti...maklumla anak2 sakit...ujian n slalu berdoa smoga aku diberikan ketabahan tuk menghadapi suma ujian dari Allah. Menyusu diteruskan... ya Allah smoga hasratku tuk fully breastfeed dimudahkan oleh-Nya...



Marissa genap 3 bln ari ni...Alhamdulilah...maknanya 3 bulan dah fully breastfeed @ EBM...banyak hikmah menyusukan anak ni...dalam al-Quran jugak ada gesyorkan spy kita menyusukan anak sekurang2 nya sehingga 2 tahun...tapi tak ramai ibu2 yg bersedia tuk menyusukan sepenuhnya anak2 mereka...antara alasan yg biasa kudengar...tak ada masa n yg paling common....tak ada susu...mmmmm....join la susuibu.com...n insyaAllah anda akan memperolehi ilmu yg sgt bermanfaat...ckp byk pun x guna...bak kata Nabil "lu fikirlah sendiri". Smoga para ibu yg membaca blog ini akan terbuka minda mereka tuk menyusukan anak mereka...terutama yg masih mempunya bayi...dan merancg tuk menambah ahli kuarga mereka...tahniah kepada kwn2 antaranya Rahimawati n Hashina yang berjaya menyusukan anak mereka...hasilnya tidak dpt dilihat ari ni, esok atau lusa...tapi dalam tahun2 mendatang...mungkin bila kita tua nanti...masa tu kita terfikir...oooo ni la hasil susu ibu yg keberikan kpd anak2ku...InsyaAllah...


Idea dh tak de...lagipun penat jari2 ku nak menaip lagi...lain kali lah aku tulis lagi...