Tuesday, June 7, 2011

Hari2 bekerja selepas cuti yang panjang...












N3 pertama slps cuti bersalin...mmmm...boring gak...ramai member keje...yg ado pun kusus...bertmbhla boring...tak pe...lain kali aku pulak g cuti atau kusus..hahaha ada ati nak cuti..smlm pun cuti...maklumla anak2 sakit...ujian n slalu berdoa smoga aku diberikan ketabahan tuk menghadapi suma ujian dari Allah. Menyusu diteruskan... ya Allah smoga hasratku tuk fully breastfeed dimudahkan oleh-Nya...



Marissa genap 3 bln ari ni...Alhamdulilah...maknanya 3 bulan dah fully breastfeed @ EBM...banyak hikmah menyusukan anak ni...dalam al-Quran jugak ada gesyorkan spy kita menyusukan anak sekurang2 nya sehingga 2 tahun...tapi tak ramai ibu2 yg bersedia tuk menyusukan sepenuhnya anak2 mereka...antara alasan yg biasa kudengar...tak ada masa n yg paling common....tak ada susu...mmmmm....join la susuibu.com...n insyaAllah anda akan memperolehi ilmu yg sgt bermanfaat...ckp byk pun x guna...bak kata Nabil "lu fikirlah sendiri". Smoga para ibu yg membaca blog ini akan terbuka minda mereka tuk menyusukan anak mereka...terutama yg masih mempunya bayi...dan merancg tuk menambah ahli kuarga mereka...tahniah kepada kwn2 antaranya Rahimawati n Hashina yang berjaya menyusukan anak mereka...hasilnya tidak dpt dilihat ari ni, esok atau lusa...tapi dalam tahun2 mendatang...mungkin bila kita tua nanti...masa tu kita terfikir...oooo ni la hasil susu ibu yg keberikan kpd anak2ku...InsyaAllah...


Idea dh tak de...lagipun penat jari2 ku nak menaip lagi...lain kali lah aku tulis lagi...

No comments: