Thursday, July 9, 2015

Cuti Semester yang panjang

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tunggu result.....cuti yang panjang....habis dah 1 sem

subjek tough...

assignment berlambak...huh!

gini rupanya student!


tidur tak cukup...penat drive..pergi balik 2 jam


harung jem


ngantuk yang amat...

alhamdulilah

Allah masih bagi peluang lagi... bergelar pelajar


alhamdulilah...

alhamdulilah...


Best ke tak best jadi pelajar?


bagi aku...best sgt...byk masa ngan anak2


tak terkejar2 nak masak...


sebelum g kelas biasanya kul 2.30 ptg..aku siap dah masak nasi dan lauk....lunch dan dinner...



balik tinggal panaskan aje



now...cuti



surirumah ....



banyak no kerja nak buat...



la ni bulan Ramadhan..


rutin...


3.45 pagi dah bangun..masak sahur..


suap sarah...


siapkan diaorg gi skola...



tinggal aku ngan marissa...


selalunya dia dah siap awal...


tapi aku tidurkan lagi...


dekat kul 8 pagi...anta pergi sekolah pas tu taraaaaa...


kemas umah..basuh kain...lipat kain...kemas dapur...kemas bilik....amek anak skola.....gi belanja barang dapur...



seronok....


kadang2 terpikir nak berenti kerja je kan...



seronok sangat...hihi




pas tu balik dr shopping....tido ngan marissa...solat....rehat2..kul 4 ptg masak untuk berbuka...



apa nikmat yang hendak dinafikan....



dulu time kerja aku terkejar2 nak masak....hubby x suka makanan bazar...selalunya ngan baju kerja ngadap berbuka..



now...sgt berbeza....



alhamdulilah..



dulu2 ada terpikir tak nak sambung belajar, now dah ubah persepsi.....


No comments: