Thursday 18 April 2013

Lempeng Kelapa

Bahan-Bahan:
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan kelapa parut(saya guna kelapa kering, habiskan stok huhu)
1 sudu teh garam
1 1/2 cawan air(agak-agak)

cara penyedian:
mudah sahaja
campur semua bahan...kacau kalau nak senang guna wire whisk....siap
letak kuali atas dapur...hidupkan api...lenserkan sedikit minyak...SEDIKIT sahaja
letak anggaran 1 senduk adunan...guna belakang senduk untuk menipiskan  adunan...biarkan hingga kering...terbalikkan...pas tu siap

Boleh dimakan dengan sambal tumis, kuah sardin, gula atau susu pekat...

Suami tak nak sambal...tengah batuk katanya...so makan ngan gula je...ngan susu pekat untuk saya...memang meletop...tambah minuman:KOPI O
Suami tak nak sambal...tengah batuk katanya...so makan ngan gula je...ngan susu pekat untuk saya...memang meletop...tambah minuman:KOPI O

No comments: