Sunday, April 1, 2012

jalan-jalan Melaka(part 2)

Balik dari Banda Hilir dengan sesat sampai kul 11 malam. Lepak2 kat umah...sementara yang pompuan membersihkan diri yang lelaki2 ganteng lepak n sembang2 kat lua homestay...plan la konon nak buat apa esoknya....punyala penat anak2 dan emak tidur awal...soknya pagi2 tugas aku n hubby cari makan sarapan. Bungkus macam2...nasi lemak ada, nasi goreng, mi goreng dsb pandai2la korang...aku hantar kt pintu pagar je...dengan ucapan "sealmat bersarapan" aku n hubby g dating dua org makan kat warung dekat2 situ gak...mmmmm anak2 ada orang layan...balik 30 minit kemudian, anak2 dah siap! Bestnya...apalagi aku n hubby bersiap2 jugak...kul 9 bergerak nak naik river cruise kat Taman Rempah...punyala ramai orang...beratur panjang...aku n hubby lebih kurang jadi macam tourist guard je...maklum la Melaka dah kerap sangat gi...45 minit nunggu...rasa kebas je punggung....huh!

Pas tu ke destinasi seterusnya...Taman Buaya...ramai orang...parking punyala jauh...mana2 semua ramai orang...huh!bosannnnn...duk kat lua....kebetulan Marissa n Sarah buat hal...penat kot...layan....pas tu kira-kira pukul 5 bertolak balik...sampai kampung lebih kurang pukul 8 malam...singgah makan murtabak kat warung dekat2 rumah sebab tu lambat...Perjalanan kali ni memang penat tapi demi anak2 dan anak2 buah...ok je...


No comments: