Thursday, August 6, 2009

SEORANG BERNAMA AKU

Hari ni sibuk sikit...pas sarap,anta hubby gi kinik kena selsema la...tengahari g shooping groceries. Banyak barang dapur yang dah habis. Beras la yang penting. Lately masak dan bawak bekal, tu yang beras cepat habis. Stat enjin jalan dah tak toleh belakang.Mane? Econsave la...park keta pas tu ambik troli...kaut la buah sikit, ikan, sayur utk masak hujung minggu, susu, jus buah, roti, jajan sikit, biskut untuk anak2 Kak Semah. Bihun habis...mimin suka mihun..ambik sebungkus...oh ya telor pun habis...tup tap habis la rm60> ....beli member punya pelembap muka....oh ya kesian mimin VCD dia sume dah lama...capai je tak yah cakap banyak...ICE AGE 3...hopefully dia suka...kalau tak suka alahai...rugi gak rm5...





Balik buka gate maklum la tak de autogate... buka bonet...kuarkan barang2...masukkan dalam container....siap..penatnya....ambik mee semalam makan ...ok gak rasanya...baru boleh bernafas dengan selesa...





Hari jumaat macam ni la...banyak keje yang terbayang di fikiran...kemas umah sikit, lipat kain...dan biasanya itulah keje2 yang aku buat...nanti anak2 balik dah tak sempat...layan diorang la...berat aku pun dah turun sikit2 dulu 65 sekarang dah 61kg...rehat tak cukup kot...makan?macam biasa jek...





Tak de la nak window shopping macam kebanyakan wanita2 bekerjaya lain...hari jumaat kan rehat panjang apalagi jalan2 la...aku kalau tak nak kemas umah pun memang balik...apa ke jadahnya duk opis sorang2...Baiti Jannati kan...umah memang best...aku pelik ada jugak org yang suka jalan2 daripada balik umah...hish boring sungguh...tapi kita kan bermacam ragam..so kalau sumemacam aku tak ke boring dalam dunia ni...

1 comment:

ctsue said...

tau x pe. Dok umah memang best tapi kalau lelama sangat, tepu jugak beb....dok umah lama2 sangat......idok ke nantinya di sana akan ditanya? hihihihihihi