Wednesday, August 12, 2009

Raya oh Raya

Smlm gi kedai langsir ngan kak wid kat Kota Masai....aku dah lama plan nak tukar langsir lama maklumla dah lama sangat...3 tahun tapi sbb tingkap tinted, tu yang langsir lama nampak elok...tahan lama la katakan...belek punya belek, pilih punya pilih berkenan ngan satu kaler ni...hijau la...aku plan nak tukar night curtain je....bajet tak de...so guna je la day curtain 3 tahun lepas...tapi sebab simpan je tak guna, elok lagi....tak baik membazir...

Plan asal nak jahit sendiri, pikir punya pikir, aku nak layan sarah lagi, si kakak lagi...hai susah ni...apalagi mintak apek tukang jahit datang umah, ambik la ukuran...nak buat satu rumah nanti2 kot...kalau ada rezeki... so buat living room jek la kesimpulannya...

Nak buat kuih raya lagi, macam biasa almond london and tat nanas kot....masa?ar...nanti aku fikirkan...kesian oven tu lama duk gitu, kesian aku nengoknya...semprit and lain2...maleh la...ha...aku nak buat rempeyek la...best gak org suka makan...bawak la balik sikit buat buah tangan sedara mara...uish.....memang bagus2 plan aku, hopefully sume ok....tapi, resepi? andak aku kan teror....nanti mintak la resepi dia...kak long....nak offer kuih raya tak? maleh la...kalau di nanya, aku jawab la...jawapannya, belum dipikirkan lagi...hihihi....kesian dia....

Ni sumer citer kalau nak dekat raya...langsir, perabot, kuih-muih...2 tahun lepas ada gak jual biskut...penat la beb...pembantu tido nanti...so buat utk anak2 je la nampaknya....

Tapi kalau kengkawan nak minjam oven bole...no hal...nak buat sama2 pun ok gak....aku on ajer...

No comments: