Saturday, August 8, 2009

Hari Cuti

Hari ni sabtu...mimin bangun2 tanya,"hari ni cuti ke?" sebenarnya bukan hari ni je...tiap2 hari...mesti dia boring duk kat umah pengasuh...sebaik mana pun layanan mereka, keluarga tetap keluarga ye tak?...macam biasa gak...pagi2 bangun, solat pas tu singsing lengan, apalagi buat breakfast la...menu?Bihun goreng...air teh O je...kombinasi yang hebat...hihihi...

Best gak masak utk famili ni...nikmatnya? sendiri yang tau...oh ya masak bubur utk sarah...sebenarnya bukan bubur sbb sekarang sarah dah 10bulan...so bubur dah tak sesuai...senang cakap nasi lembik campur la bilis tumbuk...

Macam biasa di hari cuti, mandikan anak, kemas umah dah berapa kali sepagi ni...sapu umah...aku rasa yang ke berapa kali jugak...guna penyapu lidi yang abah metua kasi...abah aku ni memang suka meraut lidi penyapu...untung mak metua ek...

Aku memang ade habit, menyapu dan tak bole tengok rumah bersepah...oh ya bersihkan stove kesayangan...dapur kena kemas baru ada mood nak masak...tengahari, hubby kan tak sihat...request nak sayu rebus...so yang ada kentang...masak ngan telur...berselera dia makan...

Macam biasa gak...beri makan sarah, tidurkan dia...dan aku pun tak tidur...sebenarnya aku jarang2 tidur tengahari...lipat kain lagi baik...

Kemas bilik atas, vakum....apalagi ek...oh ya jemur baju tak yah hubby satu dalam sejuta tu yang buat la...Ptg hubby request nak makan sup sayur...couliflower campur babycorn, taruk telur...alamak sayur tu mana ade? apalagi stat enjin gi mane? Lee Heng la...nyonya tanya, lu tak mau ka itu gula? Aku jawap saya tak berapa makan gula la....OOOO...

Sekarang kan tengah krisis gula...balik sampai umah terus masak...15 minit siap...dia makan malam la...Kerja aku tak habis lagi...mandikan sarah, sebelum tu suap makan petang dulu....ni dia dah tido...mimin berdikari dah...mandi sendiri...ok la sambung nanti yek...

No comments: