Tuesday, August 18, 2009

ANAK oh ANAK


Dugaan betul nak ambik cuti...2...3 kali pegi nak jumpa bos...tak ada...nak mintak cuti pun susah kan...betul la tanggungjawab...kelas kena ganti...setahu akulah...aku jarang sangat ambik cuti...kalau sakit pun aku datang keje jugak...dari kecik lagi aku memang jarang tak datang sekolah atas alasan sakit...demam batuk ada tu masa tingkatan 6 kena chicken pox pun aku datang...sebab apa...ada midterm...aku memang takut tak datang sekolah...walau hujan lebat aku redah jugak...walaupun ada sekali tu sampai je kat pagar sekolah...kering kontang...maknanya tempat aku je yang hujan...apalagi pengawas yang jaga tu macam tak percaya...yelah rumah aku ngan sekolah kan daerah yang lain...apa la...


Bila dah keje lagi la jarang ambik cuti...sampai kan tahun lepas cuti 7 hari aku lebur gitu je...bukan tak ada hal penting tapi ntahlah....


Berbalik cuti yang aku mintak ni minggu depan...sehari je...bila nak citer rasa sedih gak...sebenarnya 25 Ogos ni hari lahir anak aku...yang ke-4...tahun lepas aku meeting K.L time tu...pas tu tahun sebelumnya aku bawak budak2 pekak gi PERSADA buat persembahan...aku bukan nak buat majlis grand...sekadar nak masak pulut kuning dan hantar kat jiran-jiran...

Ala macam mak aku dulu bila harijadi kami...apalagi masak la bubur merah taruk sejemput bubur putih atasnya...bila citer gini syahdu pulak...teringat masa kecik2...bila orang bagi bubur merah, berebut la...apalagi...


Harap2 bos luluskan la cuti aku ni ek...mana sempat nak masak time tengahari kalau nak balik...kesian Nur Minhalina...kalau aku tak buat apa2 untuk besdey dia kan...so doakan aku dapat cuti ek...

No comments: